Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
25 juni 2020

Jorinde ter Mors nieuwe voorzitter VDP

Jorinde ter Mors is directeur Publieksdienstverlening bij de gemeente Utrecht en is de nieuwe voorzitter van de Vereniging Directeuren Publieksdiensten (VDP). Zij neemt het stokje over van Wim Blok (Leiden).

Tijdens de digitale kwartaalbijeenkomst van 25 juni is Jorinde ter Mors gepresenteerd als inkomend voorzitter van de VDP. We kennen Jorinde als actief lid, in het bestuur, in de kwartaal-bijeenkomsten en ook in allerlei overleg met externe partijen. Op 1 september gaat ze officieel van start. Om de belasting evenwichtig te spreiden kijken we binnen het bestuur hoe we het praktisch invullen onder het motto ‘vele handen maken licht werk’. 

Reactie Jorinde ter Mors 

In inGovernment blikt Jorinde in een interview vooruit. "We hebben het te ingewikkeld gemaakt. Mensen worden niet altijd goed geholpen, zeker niet in complexe situaties. Dat moet veel beter kunnen. En dat gaan we dus ook doen. Ambtenaren hebben ruimte nodig (en lef) om maatwerk te leveren." 

Afscheid van Wim Blok

De één komt en de ander gaat. Zo gaat dat in het leven en dus ook bij onze vereniging. Wim heeft in zijn bestuursperiode echt een punt gemaakt van het denken vanuit de burger, vanuit de klant, van de serviceformules, van de informatieveiligheid, van Samen Organiseren en Common Ground. Kortom, er is in de afgelopen jaren veel gebeurd. En toch … het is wachten op toepassingen die in de praktijk werken. En dat vraagt er overigens om, dat we voortdurend blijven benadrukken, dat het in het werk van de gemeente van groot belang is, om te denken vanuit de mens. Van buiten naar binnen. Vanuit het collectief. In de toekomst wellicht ook vanuit de +1-gemeente.  

Wim blijft voorlopig gewoon deel uitmaken van het bestuur en daar zijn we blij mee. Als het gewone leven zich weer herneemt, zullen we uitgebreid stil staan bij het afscheid van Wim als voorzitter van de VDP. Wim, alvast hartelijk dank voor je inzet en betrokkenheid bij onze club.

Onderwerpen