Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
16 juni 2021

Winnaars GemeenteDelers 2021 bekend!

GemeenteDelers is een inspirerende competitie voor alle 352 gemeenten in Nederland. Dit eerste jaar hebben tientallen gemeenten 64 succesvolle cases ingediend. Deze ‘wedstrijd’ draait om het delen van kennis, zodat we niet allemaal opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. Tijdens het jaarcongres op 16 juni 2021 zijn de 4 winnaars van de GemeenteDelers bekendgemaakt.

De winnaars

Wij wensen de winnaars veel plezier met hun terecht gewonnen Gouden Wiel en hopen op nóg meer mooie inzendingen voor de volgende editie van GemeenteDelers.

Kijk hier naar de bekendmaking van de winnaars:

Hoe zijn de winnaars gekozen?

De 64 inzendingen zijn in december 2020 beoordeeld door een team van experts van verschillende organisaties en een aantal betrokken burgers en ondernemers. Daaruit is een ‘short list’ van 20 cases over gebleven. Deze 20 teams hebben in maart bezoek gekregen van vakkundige assessoren. In april zijn 12 finalisten gekozen en onderverdeeld in 4 categorieën, waarna de jury de winnaars per categorie heeft geselecteerd. Op deze website hebben we de afgelopen maanden al er een groot aantal cases uitgelicht. Want waarom zouden we allemaal opnieuw het wiel uitvinden als we ook van elkaar kunnen leren?

  • Externe Dienstverlening 'Groot'
  • Externe Dienstverlening 'Snelle Stappen'
  • Informatievoorziening - Datagedreven werken
  • Actualiteitstrofee 2020-2021: thema Corona

Er is zoveel kracht en talent verspreid over 352 gemeenten en de kunst is om dat allemaal te benutten. Zo kan die éne briljante gedachte, dat éne geslaagde experiment een enorm effect hebben voor alle gemeenten, voor alle inwoners. Jorinde ter Mors Voorzitter VDP

Meer weten

Wil je meer weten over GemeenteDelers of zelf meedoen? Kijk dan op de website van GemeenteDelers.

Onderwerpen