Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
22 augustus 2022

Directeur Suzanne Kursten vertrekt naar WaU-programma

Per 1 september 2022 stopt Suzanne Kursten als directeur van de Vereniging Directeuren Publieksdiensten. Reden hiervoor is haar nieuwe baan bij het overheidsbrede programma Werk aan Uitvoering (WaU). 

Precies twee jaar geleden begon Suzanne Kursten bij de VDP, waarbij zij toen al liet weten dit voor ongeveer twee jaar te willen doen. Eerst als interim-directeur en vanaf december 2020 als vaste directeur. Zij combineerde dit met haar baan bij VNG Realisatie als programmamanager dienstverlening. In mei heeft zij het VDP-bestuur laten weten, dat zij een nieuwe baan had.

Suzanne Kursten

Suzanne Kursten: “Afgelopen twee jaar heb ik doorgebouwd op het fundament dat Annelice Kluin en Jan Fraanje hebben gelegd. Het aantal leden kon daardoor verder groeien naar het huidige aantal van 190 leden uit meer dan 110 Nederlandse gemeenten, samen verantwoordelijk voor de gemeentelijke dienstverlening aan ruim 63% van alle inwoners van Nederland. We hebben onze in- en externe communicatie versterkt met een nieuwe website mét besloten ledendeel, een actieve appgroep voor leden en een LinkedIn-pagina. Via goed bezochte on- en offline bijeenkomsten, actieve werkgroepen en als partner van GemeenteDelers heeft de VDP een belangrijke bijdrage geleverd aan kennisdeling tussen gemeenten en verdere ontwikkeling van de gemeentelijke dienstverlening. Door een nauwe samenwerking met IMG, Divosa, NVVB en VNG, en in diverse overleggen zoals de Sparringgroep WaU heeft de VDP zich beter kunnen positioneren als een strategische partner in overheidsdienstverlening.”

“Een overstap, maar geen echt afscheid”

Vanuit haar nieuwe functie blijft Suzanne Kursten contact houden met de VDP. Suzanne: “Ik vind het mooi en belangrijk om me nu vanaf een andere kant in te zetten voor publieke dienstverlening die aansluit op behoeften van inwoners en ondernemers. Voor een meer empathische en persoonlijke dienstverlening en een betrouwbare en rechtvaardige overheid. Het contact en de samenwerking met de zeer gedreven leden en het bestuur vond ik erg leuk aan de VDP. Ik vertrouw erop dat dat blijft. Gemeenten spelen immers een belangrijke rol in het verder versterken van de overheidsdienstverlening.”

Jorinde ter Mors, voorzitter van de VDP, vindt het jammer dat Suzanne vertrekt. Jorinde: “Suzanne is een dienstverlener in hart en nieren en haar inzet voor de VDP was dan ook heel waardevol. Dus ja, het is echt jammer dat ze wat anders gaat doen, maar ik zie het ook weer niet als een afscheid. Want of je nu vanuit de VDP werkt aan het verbeteren van de overheidsdienstverlening of vanuit het WaU-programma, het gaat om dezelfde dienstverlening aan dezelfde inwoner. En als VDP zijn we natuurlijk ook stevig betrokken bij het WaU programma, dus ik hoop en verwacht dat we elkaar nog vaak gaan tegenkomen en samen mooie dingen kunnen blijven doen voor de inwoner. Ik verheug me daar alvast op, want het is altijd fijn samenwerken met Suzanne!

Wie het WaU-programma wil blijven volgen, kan hiervoor terecht op de website Werk aan Uitvoering en de LinkedIn-pagina van WaU.

Interim-directeur

Wim Blok, oud-voorzitter en voormalig lid van de VDP, neemt de werkzaamheden van Suzanne over als interim-directeur. Jorinde ter Mors: “Het is ontzettend fijn dat Wim zijn kennis, netwerk, ervaring en natuurlijk zijn fijne persoonlijkheid in de strijd werpt om het werk door te laten lopen. Dat geeft ons even de tijd om zonder al te veel stress te kijken wat de volgende stap wordt.”