Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
13 oktober 2022

KCC Congres 2022

Datum:

13 oktober 2022

Starttijd:

08:30 uur

Eindtijd:

17:00 uur

Locatie:

Het Spant in Bussum

Thema 2022: Prioriteiten voor morgen: de balans tussen menselijke maat, technologie, kennis en capaciteit

Er wordt veel gevraagd van de klantgerichtheid en bereikbaarheid in de publieke sector. De verwachtingen worden steeds hoger en de taken veranderen sneller. Dit vraagt om een doordachte maar vooral integrale aanpak van het KCC. Een aanpak met visie en oog voor de huidige realiteit. Slimme technologieën als chatbots en AI zijn niet meer weg te denken, maar vragen ook om een kritische kijk op de eigen organisatie en processen. En er moet focus zijn op het delen van kennis. Enerzijds het ontsluiten en delen van alle benodigde informatie, zodat de klantvraag beter beantwoord kan worden. Zowel binnen als tussen organisaties. Anderzijds dient de kennis die vanuit klantcontacten wordt opgedaan beter benut te worden bij het inrichten van de eigen organisatie en processen; het KCC van uitvoerend naar aansturend!

Ook is er nog de uitdaging rondom de capaciteit: hoe kunnen KCC’s de juiste talenten blijven binden, boeien en ontwikkelen en de huidige krappe arbeidsmarkt?

Dit alles te midden van een roep om meer klantgerichtheid en menselijke maat. Kortom, vele uitdagingen en (bijna) evenzoveel oplossingen. Alleen, wat zijn nu de eerste stappen die organisaties kunnen zetten naar een future proof KCC?

Meer informatie en aanmelden

VDP als partner van KCC Congres

VDP is communicatie-partner van het KCC Congres. De programma-onderdelen met een speciaal VDP-tintje noemen we hieronder.

Keynote 'Van KCC naar Expertisecentrum'

Onze voorzitter, Jorinde ter Mors, staat stil bij twee cruciale zaken:

  • Wat doen we met het personeelstekort, dat morgen nog niet voorbij is
  • Wat doen we met al die klantcontacten om de relatie inwoner – overheid te herstellen/verbeteren, het vertrouwen te vergroten.

Daarom gaat Jorinde in haar keynote in op het doorontwikkelen van het KCC, zodat alle klantencontacten en expertise optimaal benut kunnen worden. Niet alleen voor uitvoering van het huidige takenpakket maar ook bij het definiëren van toekomstige taken.

Praktijkcase 'Telefonie op afstand, einde van de onbereikbare ambtenaar?'

Ons lid, Hermannus Stegeman, deelt samen met zijn collega Suzanne Dillen-Heemink deze praktijkcase, waarover we al eerder een artikel publiceerden op onze website

Meer over deze praktijkcase

Parallelsessie 'Robotisering in de dienstverlening: de virtuele assistent van de overheid is de toekomst. Die toekomst is nu!'

Diverse leden van de VDP zijn betrokken geweest  bij de ontwikkeling van virtuele assistent GEM. In deze parallelsessie vertellen Jurgen Bomas (Utrecht) en Harvey van der Meer (Tilburg) over de resultaten van het werken met GEM.

Bekijk het hele programma

Delen