Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
31 mei 2021

Maak kennis met Els Hommes - nieuw lid VDP

Els Hommes – Teammanager Publiek bij de gemeente Nunspeet, is ons nieuwste lid.
We maken kennis met haar via TEAMS vanuit haar huis in Harderwijk.

'Where the magic happens'

Els startte na haar studie bedrijfskunde als trainee bij de coöperatieve Rabobank. Daar vervulde zij verschillende (management)functies in de ‘front-office’ van de dienstverlening, omdat ze energie krijgt van ‘where the magic happens’, zoals ze dat noemt. Het is de plek waar de organisatie echt moet presteren en er een breed pallet aan issues dagelijks de revue passeert. 'Daar waar je voor de klant het verschil maakt.' Bij Rabobank heeft ze veel ervaring opgedaan met omnichannel en het denken in klantreizen.

Zij-instromer

Na tien jaar ging ze met een business partner aan de slag om klantenteams te helpen bij het verbeteren van hun klantgerichtheid. Maar gaandeweg miste ze toch de dynamiek en betrokkenheid om te werken met collega’s in een organisatie. Toen ze de vacature zag voor Teammanager Publiek in Nunspeet wist ze intuïtief dat dit de juiste plek voor haar was. Zij is dus als zij-instromer bij een niet al te grote gemeente aan de slag gegaan. 

Sparren met gelijkgestemden

Els startte in februari in Nunspeet en koos als snel om lid te worden van de VDP. ‘Om te kunnen sparren met gelijkgestemden.’ Ze is nu al een fan van de VDP-appgroep: ‘Ik vind die VDP-appgroep echt fantastisch. Laatst hadden we een escalatie en ik vroeg naar protocollen van andere gemeenten. Direct kreeg ik hele toepasbare informatie en binnen een halfuur had ik 4 plannen in mijn mailbox. Het is duidelijk dat het delen, verdiepen en ontwikkelen van kennis in de genen zit.' Els vindt het opvallend dat gemeenten zo autonoom opereren en de dienstverlening op een eigen manier inrichten binnen de randvoorwaarden van de wet- en regelgeving. Ieder maakt eigen afwegingen. ‘Het netwerk van VDP-leden gaat me helpen om het werkveld verder te ontwikkelen.’

De VDP is niet alleen voor directeuren/managers Publieksdienstverlening van de 100.000+ gemeenten, maar ook voor managers dienstverlening die op strategisch/tactisch niveau werken in kleinere gemeenten. We heten Els van harte welkom bij de VDP.

Foto Els Hommes