Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
14 september 2023

Versnellen Digitale Toegankelijkheid - online bijeenkomst met het VNG Aanjaagteam

Datum:

14 september 2023

Starttijd:

13:00 uur

Eindtijd:

14:30 uur

Locatie:

Online

25% van onze inwoners heeft te maken met een vorm van beperking. Dus een kwart van de inwoners is laaggeletterd, kan niet goed zien of heeft een andere vorm van beperking. De digitale kanalen zoals websites, maar ook de mobiele apps, moeten toegankelijk zijn voor iedereen conform het Besluit Digitale Toegankelijkheid.

Het Aanjaagteam Digitale toegankelijkheid van de VNG voert gesprekken met burgemeesters en wethouders, en met directeuren van gemeenschappelijke regelingen zoals Veiligheidsregio's en Omgevingsdiensten. Ook zijn er gesprekken met leveranciers zoals Ibabs en NotuBiz. Het doel is de implementatie van het Besluit Digitale Toegankelijkheid Overheid te versnellen. Dus ervoor zorgen dat de digitale kanalen voor iedereen toegankelijk zijn en hiermee de dienstverlening eenvoudiger, sneller en toegankelijker maken. Het aanjaagteam werkt samen met het programma DigiToegankelijk dat het Dashboard Digitale toegankelijkheid en de kennisbank over dit onderwerp beheert.

Op 14 september om 13.00 geeft het Aanjaagteam Digitale toegankelijkheid een online workshop aan VDP-leden en andere geïnteresseerden. Tijdens deze workshop krijg je informatie over het Besluit Digitale Toegankelijkheid. De mensen van het aanjaagteam delen hun ervaringen en gaan verder in op de belangrijke rol van de directeuren dienstverlening in het krachtenveld tussen de raad/het college en de uitvoering. Zowel vanuit goede dienstverlening naar alle inwoners als vanuit bedrijfsvoering. Er is veel ruimte voor interactie.


Delen

Documenten

Alleen voor leden Ook lid worden?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Lid worden? U kunt zich hier registreren.