Agenda 2022

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
15/12 2022

Het belang van inclusief onderzoek - Direct Duidelijk Tour

Nieuwe plannen, producten of beleidskeuzes zijn vaak gebaseerd op onderzoeksresultaten. Hoe zorg je dat jouw onderzoek inclusief is? Daarover gaat deze aflevering van de Direct Duidelijk Tour.

18/11 2022

Maak Het Bruikbaar Conferentie 2022

Jaarlijkse conferentie van Gebruiker Centraal vol inspirerende sprekers en inspiratiesessies. En met tafelgesprekken over mensgericht ontwerpen en overheidsdiensten die goed zijn voor mensen. Het thema: Maak het bruikbaar!

10/11 2022

VDP online bijeenkomst - Vernieuwing gemeentehuis: praktijktips

Tweede bijeenkomst van het VDP-netwerk 'Ontwikkelen nieuw gemeentehuis' met praktijktips over de vernieuwing van een gemeentehuis.

Alleen voor leden Ook lid worden?
10/11 2022

VNG Realisatie Jaarevenement: Op koers in uitvoering

Wat is de gezamenlijke koers van gemeenten in de uitvoering? Tijdens het VNG Realisatie Jaarevenement komt dit aan bod in 3 parallelle congressen: Live studio's, Congres Werkdomein en Congresspecial schuldendomein.

04/11 2022

VDP Kwartaalbijeenkomst: Common Ground, samen organiseren en standaarden

VDP Kwartaalbijeenkomst in gastgemeente Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de kwartaalbijeenkomst gaan we in op succesvolle en misschien minder succesvolle voorbeelden. Bijenkomst voor onze leden en hun informatiemanagers.

Alleen voor leden Ook lid worden?
21/10 2022

Online tafelgesprek MijnZaken - Omnichannel-inspiratie voor bestuurders en directeuren

Hoe kun je inwoners pro-actief informeren over de status van hun aanvraag, over kanalen en afdelingen heen? Hiervoor is de MijnZaken-app ontwikkelt. Gemeente Tilburg doet mee aan de pilot en deelt haar inzichten.

13/10 2022

Inspiratiesessie: zo zet je duidelijke overheidscommunicatie op de kaart in jouw organisatie! - Direct Duidelijk Tour

Deze Direct Duidelijk Tour-aflevering is onderdeel van de Direct Duidelijk Week. Een week van 10 tot en 14 oktober vol workshops en trainingen op het gebied van begrijpelijke overheidscommunicatie.

13/10 2022

KCC Congres 2022

Prioriteiten voor morgen: de balans tussen menselijke maat, technologie, kennis en capaciteit. Dat is het thema van het KCC Congres 2022 met veel interessante programma-onderdelen.

29/09 2022

Webinar Bouwdepot

Wil je gemeente investeren in de toekomst van jongeren? Dan is de aanpak Het Bouwdepot interessant. In dit webinar ontdek je meer over deze GemeenteDelers-finalist.

29/09 2022

De kunst van het luisteren - Direct Duidelijk Tour

Goed luisteren is cruciaal om te weten wat er leeft onder de mensen in onze samenleving. Daarom gaat deze aflevering van de Direct Duidelijk Tour in op de vaardigheid luisteren.

14/09 2022

iBestuurscongres

Het jaarlijkse iBestuur Congres is hét congres over digitalisering bij de overheid, speciaal voor bestuurders en beslissers uit de overheid en de IT-sector. Centraal staan de digitale transformatie en de relatie tussen overheid en samenleving.

08/09 2022

Congres Mens Centraal - Thema: Vertrekpunt voor communicatie en dienstverlening

Afsluitend congres van het Programma Mens Centraal met geleerde lessen van de afgelopen jaren en aandacht voor de officiële overdracht van programmaonderdelen.

31/08 2022

VDP online bijeenkomst - Successen en uitdagingen van Signalen

Signalen is een aanpak voor het ontvangen en afhandelen van Meldingen uit de Openbare Ruimte (MOR). Tijdens deze bijeenkomst kun je kennismaken met Signalen.

23/06 2022

VDP Kwartaalbijeenkomst: 'Customer delight' en werken met ervaringsdeskundigen

VDP Kwartaalbijeenkomst met als onderwerpen: 'Customer delight' en werken met ervaringsdeskundigen. Daarom is er genoeg ruimte voor ontmoeten, netwerken en bijpraten.

Alleen voor leden Ook lid worden?
20/06 2022

De onderzoeksladder: klantonderzoek als verandertool - Week van de Dienstverlening

Hoe zorg je dat de klant iets merkt van wat je uit klantonderzoek geleerd hebt? In deze workshop ontdek je hoe je klantonderzoek inzet als verandertool. Deze workshop is onderdeel van de Week van de Dienstverlening

10/05 2022

VDP Bijeenkomst online - Wat levert klantonderzoek op?

Klantreizen, klanttevredenheidsonderzoeken (kto’s) en andere klantonderzoeken. We doen het vaak wel, maar wat levert het op?

Alleen voor leden Ook lid worden?
19/04 2022

VDP Studiereis 2022

Van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 april staat de VDP-studiereis op het programma. We zijn bezig met het samenstellen van een leuk en informatief programma, waarin kennisuitwisseling hoog op de agenda staat.

Alleen voor leden Ook lid worden?
05/04 2022

VDP bijeenkomst - Dienstverlening en een nieuw gemeentehuis

De gemeente Oosterhout werkt aan een nieuw gemeentehuis en wil graag ervaringen delen met andere gemeenten. Doel is uitwisselen van visies op dienstverlening en het samen bespreken van vraagstukken en oplossingen.

Alleen voor leden Ook lid worden?
31/03 2022

VDP Bijeenkomst online - Datagedreven sturing op Dienstverlening

Bij Dienstverlening hebben we meerdere kanalen via welke we informatie over inwoners ontvangen. Wat doen we met deze data? Deze vraag en meer willen we graag verkennen tijdens de bijeenkomst.

Alleen voor leden Ook lid worden?
29/03 2022

Extra kennissessie: BRP-inschrijvingen Oekraïense vluchtelingen

Na vragen van leden in de whatsappgroep faciliteert de VDP deze extra kennissessie. Vertegenwoordigers van BZK, NVVB en VNG schuiven aan als experts en zijn beschikbaar om vragen van leden te beantwoorden.

Alleen voor leden Ook lid worden?
10/03 2022

Inspiratiesessie: CX loont – ook in de publieke dienstverlening

Deze Inspiratiesessie gaat over de beleving van dienstverlening en duurzame klantrelaties in de publieke sector. De sessie is een samenwerking met Platform Klantgericht ondernemen

Alleen voor leden Ook lid worden?
15/02 2022

Extra ledenvergadering

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 27 januari 2022 hadden we te weinig leden en volmachten om een geldig besluit te kunnen nemen over de nieuwe statuten. Daarom organiseren we een extra ledenvergadering.

Alleen voor leden Ook lid worden?
27/01 2022

VDP bijeenkomst inclusief ALV - 27 januari 2022

VDP Nieuwjaarsbijeenkomst inclusief ALV Inloop 14:45 uur, start 15:00 uur.

Alleen voor leden Ook lid worden?