Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
18 april 2024

HRM in de overheid - CKC seminars

Datum:

18 april 2024

Starttijd:

08:30 uur

Eindtijd:

16:30 uur

Locatie:

Spant! Bussum

De uitdaging voor HR: doorbreek het strategieplafond

De overheid is een populaire werkgever bij alle leeftijdscategorieën binnen de Nederlandse Beroepsbevolking. Zeker in deze tijd waarin de maatschappelijke relevantie, naast goede en duurzame arbeidsvoorwaarden en ontwikkel- en doorgroeikansen, voor veel jongeren ook reden is om bij de overheid te gaan werken. Het blijven creëren van maatschappelijke meerwaarde is echter een enorme opdracht. Hoe kan HR deze maatschappelijke meerwaarde (blijven) faciliteren? De rol van de overheid verandert. De arbeidsmarktkrapte is uitdagend met als bijkomend effect een toenemende werkdruk, meer ziekteverzuim en het risico dat medewerkers, eenmaal aan boord ook weer snel vertrekken. Ook vraagstukken en ontwikkelingen rondom digitalisering, AI en diversiteit en inclusie staan bij veel overheidsorganisaties hoog op de agenda.

HR kan een belangrijke rol spelen in het aanpakken van deze vraagstukken. HR moet hierin gezien worden als strategisch partner door directie en bestuur, maar dat is nog lang niet overal het geval. En als je niet aan die tafel zit, kun je daar ook geen waarde toevoegen. Hoe kan HR deze strategische positie invullen en “als spiegel van de organisatie” stimulerende feedback geven? Welke mindset en competenties heb je als HR-professional hiervoor nodig? Van welke kennis, data en systemen kun je slim gebruik maken? Wat werkt wel en wat juist niet? En last but not least: wat zien we als we onszelf een spiegel voorhouden?

VDP is mediapartner van het congres HRM in de overheid. Onze leden krijgen korting op de toegangsprijs. Leden zien de kortingscode na inloggen hieronder bij de documenten.

Meer informatie en aanmelden

Delen

Documenten

Alleen voor leden Ook lid worden?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Lid worden? U kunt zich hier registreren.