Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
03 februari 2021

Shortlist GemeenteDelers bekend

Na beoordeling is de shortlist van 20 inzendingen bekend gemaakt. Deze cases zijn door naar de volgende ronde. 

Shortlist met 20 cases

Maar liefst 64 teams hebben een case ingezonden om mee te doen aan de eerste editie van de GemeenteDelers. Alle cases zijn de afgelopen periode gewaardeerd door een grote groep experts van onder andere de VDP, VNG, BZK, NVVB, Divosa, Dimpact, stichting Lezen en Schrijven, Oefenen.nl, AenO fonds, verschillende gemeenten, bedrijven en een aantal kritische burgers. Dit was een ‘papieren selectie’ op basis van de ingediende cases.

Op 1 februari maakte Nathan Ducastel, directeur VNG Realisatie, de shortlist bekend van cases die die door zijn naar de tweede ronde.  Shortlist GemeenteDelers februari 2021.pdf
Dat betekent dat de deelnemers nu aan de slag gaan om nog meer “bewijs” aan te leveren om hun case verder kwantitatief te onderbouwen. Vervolgens krijgen zij in februari en maart een (online) bezoek van GemeenteDelers assessoren die de inzendingen op hun merites waarderen en scoren. De assessoren zijn ook weer deels vanuit gemeenten zelf en deels van bovenstaande organisaties. Een mooi divers team met verschillende expertise.

Mooi over Nederland verdeeld

De 20 cases die door zijn naar de volgende ronde laten een mooie mix zien van kleine en grote gemeenten met een grote diversiteit aan cases. Mooi verdeeld over vier categorieën:

  • (externe) dienstverlening - categorie ‘groot’
  • (externe) dienstverlening - ‘snelle stappen’
  • Informatievoorziening/data gedreven werken
  • Inspelen op Corona omstandigheden (de actualiteitsprijs)

Uiteindelijk geven maximaal 12 teams een eindpresentatie aan de jury, waarna de winnaars in juni bekend worden gemaakt. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de GemeenteDelers kijk dan op de website.

Kennisdelen 

Op de VDP website belichten we de komende periode alvast enkele cases die niet doorgaan in de competitie, maar die we toch graag delen. Zie bijvoorbeeld het artikel ‘Slim parkeren voor mensen met een handicap in de gemeente ’s-Hertogenbosch’.

Afbeelding van de shortlist met 20 cases in de tweede ronde