Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
23 februari 2021

VDP Column - Roerige tijden vol uitdagingen

We staan de aankomende tijd als dienstverleners volop in de schijnwerpers. Mede door ferme maatschappelijke ongelukken komt steeds duidelijker in beeld dat mooie beleidsplannen de inwoner niet voldoende helpen als er geen goede uitvoering geleverd wordt. Dat de organisatie van ‘de overheid’ zo complex is dat je al snel de weg kwijtraakt en een adequate dienstverlener als gids nodig hebt om door het oerwoud van wet- en regelgeving heen te komen. En dan wordt er, niet heel verrassend of vernieuwend, meteen naar de gemeentelijke dienstverlening gekeken. 

De inwoner moet er beter van worden

De meest nabije overheid, zouden we daar niet dat ene loket voor de hele overheid kunnen vormen? Dat de inwoner gewoon op 1 plek terecht kan (fysiek of digitaal) voor alle vraagstukken die hij heeft met de overheid? Het klinkt mooi en super klantgericht. Maar ja, als we de huidige complexiteit handhaven, kán dat dan wel? In ieder geval wel iets om serieus over na te denken als VDP-leden. Want dienstverlening waarbij niet de organisatie of het proces leidend is maar de inwoner centraal staat, dat is onze core-business. 

Dus mooi om samen een bijdrage te kunnen leveren zodat er geen ‘papieren tijger’ of onuitvoerbaar ‘1-loket-beleid’ wordt gemaakt maar mooie stappen waar de inwoner beter van wordt.

Organiseren van spectaculaire verkiezingen

En ondertussen zijn velen van ons ook betrokken bij het organiseren van de toch wel spectaculaire verkiezingen in maart. Allang niet meer de reguliere logistieke klus maar een enorm uitvoeringskarwei. We mochten ons altijd al verheugen in belangstelling vanuit de politiek voor verkiezingen, nu staat ons werk ook in de spotlight bij virologen, rechters, belangengroepen, veiligheidsregio’s, desinformatie-analisten, communicatieadviseurs en noem maar op. 

Het is een in alle opzichten roerige tijd waarin we uitgedaagd worden het beste van onszelf te laten zien. 
Let’s do so!

Jorinde ter Mors - Voorzitter VDP

Onderwerpen