Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
08 maart 2023

Start met MijnZaken met Omnichannel, track en trace voor overheidsdienstverlening

Gemeenten kunnen aan de slag met track en trace van hun dienstverlening via de MijnZaken service. Hierdoor kunnen zij inwoners en ondernemers beter informeren over de status van hun aanvraag. Vier pilotgemeenten werken al met MijnZaken met Omnichannel en deelden hun kennis, inzichten en tips tijdens het webinar van 24 februari. Hieronder vind je alle informatie uit dit webinar.

Het webinar werd georganiseerd door de VDP, de pilotgemeenten, hun leveranciers en het MijnZaken-team van de VNG. Via de links hieronder ga je naar de onderdelen van het webinar:

Algemene informatie

Dit onderdeel begint met de presentatie ‘Why, How and What MijnZaken service’ door Zakia Boucetta programmamanager Omnichannel met MijnZaken) en John van Dijk (leveranciersmanager). Daarna volgen de keynotes door Marianne van den Anker (Ombudsvrouw Rotterdam) en Pyt Liemburg (vicegemeentesecretaris Ooststellingwerf).

Download presentatie (pdf)

Presentatie Den Haag

Projectleider Vincent van Beek vertelt over MijnZaken in MijnDenHaag.

Download presentatie (pdf)

Presentatie Tilburg

Marjon van der Maat (afdelingshoofd Dienstverlening) en Ibrahim Bahadin (projectleider) vertellen hoe de gemeente Tilburg MijnZaken gebruikt aan de balie en telefoon.

Download presentatie (pdf)

Presentatie Buren

Wethouder Pieter Neven en Projectleider & I-adviseur Holger Peters gaan in op MijnZaken in MijnBuren.

Download presentatie (pdf)

Presentatie OWO-gemeenten

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (samen de OWO-gemeenten) nemen gezamenlijk deel aan de pilot. Vicegemeentesecretaris Pyt Liemburg en projectleider OWO-gemeenten Marco Blom vertellen over MijnZaken in de Mijn-omgevingen van de 3 gemeenten.

Download presentatie (pdf)

Presentatie PostNL

Kees Klink is directeur Klantcontact bij PostNL. Hij vertelt over track & track bij dit bedrijf en deelt de geleerde lessen voor MijnZaken.

Download presentatie (pdf)

Presentatie A&O fonds Gemeenten

Het A&O fonds Gemeenten heeft onderzoek gedaan naar de impact van MijnZaken op mens en organisatie. Directeur Karin Sleeking deelt de resultaten van dit onderzoek samen met Marc Buiks, expert digitale transformatie bij Hiemstra & De Vries.

Download presentatie (pdf)

Presentatie MijnOverheid

MijnOverheid deed onderzoek naar Lopende Zaken en het belang van een gebruiksvriendelijk overheidsportaal, gepresenteerd door Eleonora Swart (senior beleidsmedewerker ministerie van BZK) en Eugène Steijn (epic owner Logius)

Download presentatie (pdf)

Presentatie Dimpact / Groningen

Jaap van Vliet, regisseur gemeentelijke samenwerking bij Dimpact, en Niels Abbing, programmamanager Virtueel Groningen, presenteerden het Open Inwoners Platform met een MijnZaken-functie.

Download presentatie (pdf)

Extra informatie bij het webinar

Voor meer informatie over MijnZaken:

Heb je interesse om MijnZaken service kanaalonafhankelijk aan te bieden aan de inwoners van je gemeente? Neem contact op met het MijnZaken-team van de VNG voor een oriënterend gesprek via dienstverlening.realisatie@vng.nl.