Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
28 maart 2021

Nieuwe subsidiemogelijkheden voor Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Wil jij in jouw gemeente aan de slag met de maatschappelijke diensttijd (MDT)? Ontdek dan welke subsidiemogelijkheden er zijn. Tijdens een MDT ontdekken jongeren hun talenten, leren ze nieuwe vaardigheden, ontmoeten nieuwe mensen en werken ze aan hun toekomst. Terwijl ze zich vrijwillig inzetten voor anderen, dragen ze een steentje bij aan een sterkere samenleving.

Om nieuwe MDT-projecten op te zetten heeft ZonMw op 25 maart weer een subsidieronde voor gemeenten aangekondigd.

Het doel van deze subsidieronde is Maatschappelijke Diensttijd (MDT) verder te laten groeien naar een landelijk dekkend netwerk. Inzet is dat jongeren van 14 - 27 jaar in hun eigen omgeving een aantrekkelijke MDT kunnen doen die aansluit bij hun interesses en mogelijkheden.

De 3 programmalijnen

In deze subsidieronde wordt gewerkt met 3 programmalijnen:

 • Programmalijn 1: Bedoeld om MDT op te schalen, uit te breiden en te versterken. Hier kunnen alle gemeenten, (maatschappelijke) organisaties en onderwijsinstellingen met een partnerschap een subsidieaanvraag indienen.
  Lees meer over programmalijn 1.
 • Programmalijn 2: Gemeenten met een partnerschap kunnen een subsidieaanvraag indienen voor een intensieve variant van MDT.
  Lees meer over programmalijn 2.
 • Programmalijn 3: Bestemd voor onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties om het MDT-aanbod in het onderwijs te vergroten en te verbeteren.
  Lees meer over programmalijn 3.

Meer weten

Wil je weten in welke programmalijn(en) je kunt indienen? Bekijk dan deze publicatie met samenvattingen van de verschillende programmalijnen en hoe en waar je kunt indienen.

Belangrijke data

 • Voornemen subsidieaanvraag kenbaar maken uiterlijk op vrijdag 30 april 2021.
 • Voor programmalijn 1 is de deadline dinsdag 1 juni 2021 om 12.00 uur.
 • De uiterlijke datum voor programmalijnen 2 en 3 is dinsdag 25 mei 2021, 12.00 uur.

Informatiebijeenkomsten

In april organiseert ZonMw digitale informatiebijeenkomsten waarin de subsidieoproep en procedures toegelicht worden. Je kunt je hier inschrijven.