Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
01 februari 2021

MAEX biedt inzicht in initiatieven en sociale ondernemingen

Duizenden maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen leveren een belangrijke bijdrage aan een vitale samenleving en duurzame economie. Of het nu gaat om informele zorg, vernieuwing van onderwijs, verbouwen van streekproducten of om dagbesteding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen, deze initiatieven zijn van grote waarde. Zij zoeken creatieve en slimme wegen om impact te maken en zij raken het leven van veel Nederlanders, maar hun impact wordt nog te weinig gezien. 

MAEX brengt impact in beeld

MAEX brengt de impact van deze sociale initiatieven in beeld en biedt hen eenvoudig toegang tot bedrijven, overheid, fondsen en particulieren. MAEX verbindt initiatieven en bedrijven, fondsen, overheid, kennisinstellingen en particulieren met elkaar. Het is daarmee een mooie tool om dienstverlening te versnellen door sociale initiatieven beter te benutten. Via de beurs krijg je namelijk direct inzicht in de sociale impact die dat levert in jouw gemeente. Dat kan dus ook helpen bij subsidiekeuze. 

Passende sociale initiatieven vinden

Bovendien helpt MAEX organisaties die impact willen maken passende sociale initiatieven te vinden en er mee samen te werken. Op deze manier kunnen initiatieven op een gelijkwaardige en wederkerige wijze samenwerken met deze organisaties. 

Meer weten over MAEX, kijk dan op de website waar je per gebied alle initiatieven gemakkelijk kunt terugvinden. 

Afbeelding homepage MAEX