Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
11 oktober 2022

GemeenteDelers 2023: voor de 3e keer van start

Voor de 3e keer kunnen gemeenten meedoen aan GemeenteDelers: een landelijke competitie waarin een succesvolle lokale aanpak gedeeld wordt op een landelijk podium. Tot en met 25 november 2022 kun je succesvolle, waardevolle en herbruikbare projecten, initiatieven en oplossingen aanmelden.

Bij de 94 aanmeldingen van vorig jaar zaten veel gemeenten die aangesloten zijn bij de VDP. Als sponsor dragen we ook dit jaar ons steentje bij en hopen we dat veel inspirerende voorbeelden van goede gemeentelijke dienstverlening zich aanmelden. 

Wat voor casussen zoekt GemeenteDelers?

Omdat gemeenten voor grote uitdagingen staan, is het belangrijker dan ooit om bewezen oplossingen te delen. Gemeenten hoeven dan niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar kunnen aan de slag met de ingezonden casussen. Dit jaar zijn er 4 categorieën: 

  • Inclusieve samenleving: iedereen doet mee, krijgt gelijke kansen, kan een goed bestaan opbouwen en gezond leven. 
  • Leefomgeving: de inrichting van de schaarse fysieke ruimte waarin we met elkaar samenleven; initiatieven die gaan over onder andere fysieke leefomgeving, Omgevingswet, energie, klimaat en lokale/regionale economie. 
  • Lokale democratie: inwoners en ondernemers kunnen beleid en uitvoering van hun (veilige) gemeente beïnvloeden en bewonersinitiatieven worden aangemoedigd. 
  • Uitvoeringskracht: alle manieren waarop gemeenten hun dienstverlening verbeteren, versnellen of transformeren.

Aanmelden voor GemeenteDelers 2023

Je casus kun je aanmelden op vng.nl/gemeentedelers. De aanmelding sluit op 25 november 2022. Daarna volgen er 3 spannende rondes en maken we in juni 2023 de winnaars bekend tijdens het VNG Jaarcongres.  

Meer informatie 

GemeenteDelers is een initiatief van VNG Realisatie, VDP, het Ministerie van BZK, A&O fonds Gemeenten en de Maatschappelijke Alliantie.

Bekijk ook:

Onderwerpen