Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
01 december 2020

Veel extra stembureauleden nodig

Werken op een stembureau

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronamaatregelen zijn 70.000 extra mensen op de stembureaus nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Mogelijk kan ook op 15 en 16 maart al worden gestemd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft namelijk voorgesteld dat op die dagen in elke gemeente een beperkt aantal stemlokalen open gaan. Dit is bedoeld voor mensen die door het coronavirus tot de risicogroepen behoren. Als Tweede en Eerste Kamer het daarmee eens zijn, gaan gemeenten ook stembureauleden zoeken voor die dagen. 

Attendeer geïnteresseerden op de mogelijkheid

Ken je mensen die willen werken op een stembureau, attendeer ze dan op het aanmeldformulier.
Aanmelden als stembureaulid

Vergoeding

Een medewerker van het stembureau ontvangt een vergoeding. De hoogte varieert per gemeente en hangt af van de werkzaamheden. Denk aan een bedrag van ongeveer € 40 als je meehelpt met tellen tot € 100 tot € 150 als je helpt als stembureaulid. Deze vergoeding is niet belastingvrij, maar wordt meegerekend bij de inkomstenbelasting.

Actuele informatie over verkiezingen

Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken vind je actuele informatie over de verkiezingen. Zo organiseren ze webinars met als thema 'Voorbereiding Tweede Kamerverkiezingen'.