Delen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
07 december 2020

64 inzendingen voor de GemeenteDelers

GemeenteDelers heeft 64 inzendingen ontvangen en dat is een geweldig resultaat voor het eerste jaar dat we zijn gestart! En minstens zo belangrijk: de kwaliteit van de aanmeldingen is van hoog niveau.

Jorinde ter Mors, Directeur Publieksdienstverlening Gemeente Utrecht  en Voorzitter VDP: "Ik ben er al lang van overtuigd dat we als gemeenten opgewekt en enthousiast kennis en ervaring moeten delen. Er is zoveel kracht en talent verspreid over 355 gemeenten en de kunst is om dat allemaal te benutten. Zo kan die éne briljante gedachte, dat éne geslaagde experiment een enorm effect hebben voor alle gemeenten, voor alle inwoners. Ik verheug me er nu al op!"

Van 64 naar short list

In december worden ze gewaardeerd door 30 experts van onder andere Vereniging Directeuren Publieksdiensten, VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB), Divosa, Coöperatieve vereniging Dimpact UA, Breinstein, gemeenten, partners, bedrijven en een aantal kritische burgers. Daarmee worden de 64 aanmeldingen teruggebracht tot een ‘short list’ van meest veelbelovende casussen.
Deze teams worden begin 2021 bezocht door speciaal hiervoor getrainde assessoren. De casussen die uit deze tweede selectieronde als beste naar voren komen, worden in het nieuwe jaar gepresenteerd aan de Gemeentedelers jury.

Meer weten? Kijk dan op de website van GemeenteDelers

Afbeelding van juryleden Gemeentedelers 2021.