Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
14 december 2021

Webinar ‘Inzichten in ideale dienstverlening werk, inkomen, schulden & inburgering’

Datum:

14 december 2021

Starttijd:

15:00 uur

Eindtijd:

16:30 uur

Locatie:

Online

Hoe ziet de ideale gemeentelijke dienstverlening eruit vanuit het oogpunt van de inwoner? En wat vraagt dat van de verschillende disciplines, zoals ICT, werkprocessen en wetgevingen? Samen met veel inwoners, gemeenten en anderen heeft VNG afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de ideale klantreizen. De resultaten en inzichten die we hebben opgedaan, willen we graag aan u terugkoppelen tijdens het webinar op dinsdag 14 december van 15.00 tot 16.30 uur.

Hoe laten we dienstverlening, ondersteund door informatievoorziening en gegevensuitwisseling, in de domeinen werk, inkomen, schulden & inburgering optimaal aansluiten bij de behoefte van de inwoner? Om deze vraag te beantwoorden heeft VNG vanaf juni 2020 samen met veel inwoners, gemeenten en andere deskundigen gewerkt aan de ontwikkeling van de ideale klantreizen (met behulp van de service blueprint-methodiek). Hierbij is ook gekeken naar wat nodig is aan landelijke en lokale informatievoorziening, ‘uitvoerbaar’ beleid en wet- en regelgeving om de dienstverlening te verbeteren. De klantreizen hebben geleid tot master-klantreizen per domein waarmee gemeenten aan de slag kunnen. 

Programma webinar

  • Tijdens het webinar lopen we samen met u door de resultaten en inzichten die we afgelopen anderhalf jaar hebben opgehaald. 
  • We kijken naar de samenhang over de domeinen heen. 
  • U krijgt informatie en handvatten hoe u zelf aan de slag kunt met de master-klantreizen en de opgedane inzichten. 

Meer informatie over het webinar staat op de website van VNG Realisatie (nieuw venster).

Driedaagse over Werk, Inkomen, Schulden en Inburgering

Van maandag 6 tot en met woensdag 8 december deelden experts in het domein Werk, Inkomen, Schulden en Inburgering hun expertise en ervaringen. De presentaties van deze dagen zijn een verdere verrijking van het webinar. Je vindt ze onderaan bij de documenten. Tijdens deze bijeenkomsten zijn ook filmpjes van ervaringsdeskundigen gedeeld (alle links openen in een nieuw venster):

Delen

Documenten

Alleen voor leden Ook lid worden?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Lid worden? U kunt zich hier registreren.

Onderwerpen