Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
26 september 2023

Webinar De gebruiker centraal binnen overheidsorganisaties - Gemeente Amsterdam en WUA

Datum:

26 september 2023

Starttijd:

10:00 uur

Eindtijd:

11:00 uur

Locatie:

Online

De Gemeente Amsterdam is de afgelopen jaren hard aan de weg aan het timmeren om de gemeentewebsite als online kanaal te optimaliseren. Centraal in deze optimalisatie staat de ervaring van de gebruiker, waardoor interne discussies en argumenten op onderbuikgevoel zo veel mogelijk voorkomen worden.

Een belangrijk onderdeel bij deze werkwijze is het uitvoeren van benchmark onderzoek over de parkeervergunning flow op Amsterdam.nl. Het onderzoek heeft in kaart gebracht hoe Amsterdam.nl scoort volgens gebruikers en hoe zich dit verhoudt tot andere gemeentewebsites zoals Rotterdam.nl, Utrecht.nl en DenHaag.nl. Dit gaf de Gemeente Amsterdam de juiste inzichten om tot een effectief optimalisatietraject te komen, met resultaat:

"Voor de afdeling parkeren heeft dat geresulteerd in een halvering van het aantal telefonische gesprekken en is de klanttevredenheid van een 5,8 naar een 7+ gegaan. Met ruim 7 miljoen online bezoeken per jaar, heeft dat een enorme positieve impact."

Wil je weten hoe de Gemeente Amsterdam de gebruiker centraal stelt, benchmark onderzoek structureel meeneemt voor een effectief optimalisatieproces en hoe dit heeft geleid tot verbeteringen ver boven verwachting? Meld je dan aan voor het webinar van de Gemeente Amsterdam samen met onderzoeksbureau WUA op 26 september om 10:00.

Meer informatie en aanmelden

Delen

Onderwerpen