Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
04 november 2022

VDP Kwartaalbijeenkomst: Common Ground, samen organiseren en standaarden

Alleen voor leden Ook lid worden?
Datum:

04 november 2022

Starttijd:

09:30 uur

Eindtijd:

18:00 uur

Locatie:

Nader te bepalen

Waar staan we nu en hoe komen we verder?

In gesprekken zijn we het vaak snel eens. We moeten meer samenwerken, niet 344 keer iets ontwikkelen maar 1 keer en voor iedereen. We moeten hiervoor een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening hebben. Data moeten we loskoppelen van de werkprocessen en applicaties, en bevragen bij de bron. Geen spaghetti-infrastructuur, maar transparante informatie-uitwisseling volgens generieke standaarden. Een ambitie die veel van onze leden al jaren koesteren.

In de afgelopen jaren zijn veel initiatieven gestart. We zijn van STUF naar API’s gegaan, we hebben een NLX-gebouwd, een virtuele assistent en zelfs verschillende ontwikkelorganisaties opgetuigd. Hoog tijd om eens stil te staan bij de resultaten van al deze inspanningen. Hoe en waarmee zijn gemeenten gestart en wat zijn hun ervaringen? Wat is al ontwikkeld en hoe kunnen andere gemeenten dit hergebruiken? Welke succesvolle en misschien minder succesvolle voorbeelden hebben we?

Tijdens de kwartaalbijeenkomst gaan we in op voorgaande vragen en meer. We brengen in beeld wat nu beschikbaar is. Waar kun je als gemeente morgen al mee aan de slag. Ook gaan we in op de vraag hoe we deze ontwikkeling samen kunnen versterken. Wat kan jou gemeente nu doen om een bijdrage te leveren en waar hebben we anderen voor nodig? Samen gaan we opzoek naar handvatten en concrete acties.

Na afloop van de bijeenkomst weet je waar we nu staan en welke stappen we in de informatievoorziening nog moeten zetten. Stappen die nodig zijn als gemeenten om de dienstverlening te verbeteren en snel in te spelen op maatschappelijke opgaven.

Delen

Aanmelden voor deze activiteit

Meld je hier aan voor deze activiteit