Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
14 oktober 2021

VDP Kennissessie - Burgerzaken

Alleen voor leden Ook lid worden?
Datum:

14 oktober 2021

Starttijd:

15:00 uur

Eindtijd:

16:30 uur

Locatie:

Online


Programma

De applicatie voor burgerzaken is een van de meest gebruikte en meest intensief aan andere systemen gekoppelde applicaties van de gemeentelijk informatiearchitectuur. We hebben de ambitie om die architectuur te ontwikkelen in de richting van de principes van Common Ground.
Het College van Dienstverleningszaken heeft besloten te onderzoeken hoe we met sofwareleveranciers goed stappen kunnen zetten in die richting. Intussen moeten we als gemeenten in het hier en nu bij aanbestedingen nog genoegen nemen met de bestaande applicatie die nog helemaal niet aan de eisen en principes van Common Ground voldoen.
Hoe komen we hiermee verder? In welke richting moet je als businesspartner sturen? Deze bijeenkomst is nadrukkelijk bedoeld voor niet-ICT-ers.

Sprekers

Aan het woord komt o.a. Mark Fonds die in de gemeente Amsterdam bezig is met een module voor burgerzaken die wel aan de principes van Common Ground voldoet, de zogenaamde XBRP.

Een spreker van de VNG vertelt over de sourcing-strategie die we zouden kunnen en moeten volgen om dit voor elkaar te krijgenHij heeft daarover ook een rapport geschreven.   Ook de NVVB is bij deze bijeenkomst betrokken.

Naast presentaties is er genoeg ruimte voor vragen en gaan we samen in gesprek over mogelijke strategie├źn.

Delen

Aanmelden voor deze activiteit

Meld je hier aan voor deze activiteit