Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
07 oktober 2020

'Regels en ruimte' in de publieke dienstverlening

Alleen voor leden Ook lid worden?
Datum:

07 oktober 2020

Locatie:

Online

In de publieke dienstverlening zijn regels onvermijdelijk. Ze helpen willekeur te voorkomen en zorgen ervoor dat gelijke situaties gelijk behandeld worden. En toch … Je hebt regelmatig te maken met inwoners in een bijzondere situatie, waarin het niet goed voelt om de regels ‘volgens het boekje’ te volgen. Je zoekt ruimte om af te wijken zonder precedenten te scheppen. Hoe doe je dat?

Met kennis en ervaring vanuit verschillende invalshoeken en in vier praktische workshops gaan we aan de slag met dit dilemma. Aan het eind van deze bijeenkomst weten we beter hoe we om kunnen gaan met deze dilemma’s en hebben we een concrete handreiking voor het leveren van maatwerk. 

Inhoud van de bijeenkomst 

Opening door Peter van Bennekom (Dienstverlening Drechtsteden) 

Plenaire presentaties over 

  • De regels en de ‘echte mensen’ – een praktijkvoorbeeld, door Suzanne Kursten (directeur VDP)
  • Eindrapport ‘Werk in Uitvoering’ en de ontwikkeling van een overheidsbrede visie op gezamenlijke dienstverlening, door Maartje Kemme (Ministerie SZW)
  • Methodieken, mandaat, verantwoording en transparantie, door Alex Corra en Miriam Soldaat van de Sociale Verzekeringsbank (SVB)

Praktische workshops over 

  • Balanceren met regels en ruimte – wat vraagt Werken vanuit de Bedoeling van medewerkers en management, door Annette Roks en Sharmila van den Broek (beiden gemeente Rhenen) met Cris Zomerdijk (Holland Consulting Group)
  • Ruimte binnen regels – welke methodieken past de Sociale Verzekeringsbank toe, door Alex Corra en Miriam Soldaat (SVB)
  • Regels en ruimte: hoe dan? – over de ruimte die de regels zelf bieden, door Sandra van Heukelom-Verhage (Landsadvocaat) en Maartje Kemme (Ministerie SZW)
  • Mogelijkmakers – een voorbeeld uit de praktijk, door Jolanda Verbiesen (gemeente Heusden)
Delen

Documenten

Alleen voor leden Ook lid worden?