Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
20 april 2023

HRM in de overheid - CKC seminars

Datum:

20 april 2023

Starttijd:

09:00 uur

Eindtijd:

17:30 uur

Locatie:

Spant! Bussum

HR als dirigent: tijd voor fundamentele verandering van de overheidsorganisatie

HR heeft de afgelopen jaren moeten anticiperen op snel veranderende arbeidsverhoudingen en de daarbij horende uitdagingen. De coronapandemie en andere (inter)nationale gebeurtenissen hebben laten zien dat het anders inrichten van werk binnen de overheid mogelijk is.

Met urgente uitdagingen voor de deur, zoals de toenemende krapte op de arbeidsmarkt, de veranderende behoefte van medewerkers en de fundamenteel andere kijk op werk van generatie Y en Z, is het niet meer de vraag of je als overheidsorganisatie meegaat in deze verandering, maar wanneer. De menselijke factor wordt schaarser, terwijl juist die mensen het belangrijkste kapitaal vormen voor je organisatie. Hoe zorg je voor een robuuste en wendbare overheidsorganisatie waarin de medewerker centraal staat? En wat vraagt dit van de competenties van HR professionals? Het is tijd voor een “bold move”. HR heeft een rol als verbinder en dirigent van de verandering. HR schetst, samen met bestuur en leidinggevenden, de kaders en zorgt voor samenspel. De medewerkers staan, als musici, centraal in het ensemble.

Kortom, tijd voor overheidsorganisaties om deze verandering in een stroomversnelling te krijgen met HR als strategisch partner en de medewerkers als centraal middelpunt.

In dialoog over:

  • Duurzaam HR-beleid, talentmanagement en scholing/ ontwikkeling
  • Strategische Personeelsplanning- en beleid
  • Organisatieontwikkeling en cultuurverandering
  • Verdergaande digitalisering
  • Samenwerken over de grenzen van de organisatie heen (HR ecosysteem)
  • Verbindend leiderschap

VDP is mediapartner van het congres HRM in de overheid. Onze leden krijgen korting op de toegangsprijs. Leden zien de kortingscode na inloggen hieronder bij de documenten.

Meer informatie en aanmelden

Delen

Documenten

Alleen voor leden Ook lid worden?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Lid worden? U kunt zich hier registreren.