Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
04 november 2021

VNG Realisatie: Grip op Informatie

Datum:

04 november 2021

Locatie:

Webinars

Van donderdag 4 tot en met 11 november 2021 organiseert VNG Realisatie samen met een groot aantal gemeenten en andere overheidsorganisaties de vierde week van Grip op Informatie. Een week met 14 webinars en 39 sprekers.

Tijdens de vierde week van Grip op Informatie wordt door middel van verschillen- de webinars aandacht gevraagd voor de thema’s die gekoppeld zijn aan de Wet open overheid en de Archiefwet.

In deze week hebben zijn er ook een drietal themadagen:

4 november: Thema dag: Digitale duurzaamheid 

Ieder jaar, op de eerste donderdag in november, viert de erfgoedsector ‘de Wereld dag van de Digitale Duurzaamheid’. Doel van deze dag is om meer bekendheid te geven aan digitale duurzaamheid en om met elkaar te kijken wat we bereikt hebben en wat ons nog te doen staat. Met twee webinars geven we extra aandacht aan dit onderwerp.

9 november: Themadag: Toekomst 

Er staan vandaag drie webinars op de agenda die gaan over het werk van morgen, maar waarbij die toekomst vandaag al begint: archive by design, de informatiehuishouding in de veranderende informatiesamenleving en de omgevingswet.

10 november: Themadag: Actieve openbaarmaking 

Om gemeentes te ondersteunen bij de implementatie van de Wet open overheid, vinden op deze dag drie webinars plaats. Een aantal gemeentes vertellen welke stappen zij ondernemen, de juridische handreiking wordt toegelicht en er is een inkijkje in PLOOI.

Programma 

Ben je geïnteresseerd in het hele programma? Dan vind je op de website van VNG Realisatie alle informatie of in bijgevoegde pdf: Grip op_Programma_2021_WvG4_V2.pdf
De webinars van Grip op Informatie staan allemaal in het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid.
Alle presentaties, opnames van en andere aanvullende informatie over de webinars zijn achteraf terug te vinden via Kia.Pleio.nl.

Programma in vogelvlucht


Delen