Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
03 juni 2022

Denktank Digitale Gemeente 2035: Govtech

Datum:

03 juni 2022

Starttijd:

11:30 uur

Eindtijd:

13:00 uur

Locatie:

Online

Het A&O fonds Gemeenten organiseert de Denktank Digitale Gemeente 2035 over Govtech. In de vorm van een talkshow praten experts en gasten over de ambitie van de overheid om koploper te zijn in de digitale publieke dienstverlening van morgen. Deze talkshow hoort bij de 4-delige serie die de danktank uitzendt. Hoe ziet de gemeente van de toekomst eruit en welke stappen moet het topmanagement met hun organisatie en personeel nu zetten om goed voorbereid te zijn?

De vier talkshows geven antwoord op de belangrijkste vragen die nu spelen voor gemeentesecretarissen en de gemeentelijke top die vooruit willen kijken. De vier thema’s zijn: Cybersecurity, Platformen en ecosystemen, Disruptie en GovTech.

GovTech - Publieke dienstverlening: nieuw burgerschap

  • Denktanklid:
    Nitesh Bharosa, hoogleraar GovTech, TU Delft, lid Taskforce I-Partnerschap Rijk-Hoger Onderwijs. 
  • Experts aan tafel:
    Menno Lanting, dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap. Auteur van Uit het transformatiemoeras (2021).
    Martiene Branderhorst, Algemeen directeur gemeente Den Haag. Auteur Digitaal leiderschap, Essay over de veranderende rol van de gemeentesecretaris in de informatiesamenleving. De exacte invulling volgt.

In deze talkshow spreken de gasten over de ambitie van de overheid om koploper te zijn in de digitale publieke dienstverlening van morgen. Het is een complex vraagstuk waar niemand nog een antwoord op heeft. En het absorptievermogen van nieuwe technologie bij gemeenten is beperkt. Pionieren, experimenteren en samenwerken met wetenschap en bedrijfsleven zijn cruciaal om tot effectieve oplossingen te komen. Dat vraagt een omslag voor de gemeentelijke organisatie en het topambtelijk leiderschap.

Meer informatie en aanmelden

Delen