Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
20 mei 2022

Denktank Digitale Gemeente 2035: Disruptie

Datum:

20 mei 2022

Starttijd:

11:30 uur

Eindtijd:

13:00 uur

Locatie:

Online

Het A&O fonds gemeenten organiseert de Denktank Digitale Gemeente 2035 over Disruptie. In de vorm van een talkshow praten experts en gasten over hoe je als leidinggevende omgaat met de complexiteit van het transitietraject op weg naar de gemeente van 2035. Deze talkshow hoort bij de 4-delige serie die de danktank uitzendt. Hoe ziet de gemeente van de toekomst eruit en welke stappen moet het topmanagement met hun organisatie en personeel nu zetten om goed voorbereid te zijn?

De vier talkshows geven antwoord op de belangrijkste vragen die nu spelen voor gemeentesecretarissen en de gemeentelijke top die vooruit willen kijken. De vier thema’s zijn: Cybersecurity, Platformen en ecosystemen, Disruptie en GovTech.

Disruptie - Vormgeven van verandering

  • Denktanklid:
    Jaring Hiemstra, strategisch adviseur publieke sector en docent leergang Digitaal leiderschap voor gemeentesecretarissen (VGS). Auteur van Moderne Digitale Provincie: succesvol organiseren en digitaliseren (2021).
  • Experts aan tafel:
    Menno Lanting, dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap. Auteur van Uit het transformatiemoeras (2021). Gemeentelijk expert volgt.

De gasten spreken over hoe het transitietraject op weg naar 2035 ingezet moet worden en hoe je als leidinggevende omgaat met complexiteit daarvan. Oude competenties verliezen hun waarde en nieuwe competenties worden ontwikkeld en toegevoegd. Randvoorwaardelijk voor de moderne digitale gemeente is een digitale visie en digitaal leiderschap.

Meer informatie en aanmelden

Delen