Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsitems en ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn pagina

Volg VDP op LinkedIn
06 oktober 2023

Conferentie Gebruiker Centraal 2023: Uit het doolhof!

Datum:

06 oktober 2023

Starttijd:

09:30 uur

Eindtijd:

16:00 uur

Locatie:

De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug

Op vrijdag 6 oktober 2023 vindt de conferentie van Gebruiker Centraal plaats. Dit jaar is de conferentie voor het eerst weer 100% op locatie. De toegang is gratis. Het thema: Uit het doolhof!

Over het thema: Uit het doolhof!

De overheid ontwikkelt telkens nieuwe diensten. Veel mensen ervaren daardoor de dienstverlening van de overheid steeds meer als een doolhof. Niet iedereen is namelijk even bekend met overheidssystemen. En dan zijn er ook nog meerdere websites voor al die verschillende diensten. Het is lastig. En we maken het steeds ingewikkelder.

Ondertussen bedenken we van alles om dit tegen te gaan. Van chatfuncties op de website, tot videobellen en apps inzetten. En hebben mensen vragen over digitale dienstverlening? Dan kunnen ze terecht bij de Informatiepunten Digitale Overheid in de bibliotheek.

Maar helpt dit, of is het slechts een doekje voor het bloeden? We staan voor een belangrijke uitdaging: niet nieuwe technologie, maar menselijke waarden moeten de basis zijn voor dienstverlening. Anders raken we steeds meer verdwaald in het (digitale) doolhof van de overheid. Er rest dus maar 1 vraag: hoe komen we hieruit?

Programma en aanmelden

Delen